ORANTI'DA EĞİTİM

AKADEMİK BUTİK OKUL KONSEPTİ

FOTO1JPG.jpg

Değerli Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz,

Dünyamızda ve ülkemizde eğitim verme biçimleri ve teknikleri her geçen gün yenilenmektedir. Ancak, unutulmamalıdır ki akademik başarının göz ardı edildiği bir eğitim modeli düşünülemez. Akademik başarı demek, öğrencinin yalnızca derslerinde ve sınavlarında başarılı olması demek değildir. Akademik başarı öğrencinin özgürce ve bilimsel temelli düşünebilmesi, düşündüğünü ifade edebilmesi, çözüm yolu üretmesi ve üretmiş olduğu çözümleri karşısına çıkan sorularda uygulayabilmesidir.

Bu nedenle Özel Orantı Okulları'nda öğrencilerimizin bu özelliklerini geliştirebilmesi için ders içi ve ders dışı etkinlikler yapılmakla birlikte öğrenci koçluğu sistemimizle de bunu desteklemekteyiz. Okulumuzun akademik bir okul olması öğrencilerimizin yalnızca merkezi sınavlarda değil, hayatta da başarılı olmasını amaçlamaktadır. Akademik başarının yukarıda tarif ettiğimiz bileşenlerinin her öğrencide oluşması ve gelişmesi temel prensiplerimizden biridir. Bunun sağlanabilmesi de her öğrencinin dinlenebileceği, sorular sorabileceği bir öğrenim ortamı oluşturulması şarttır. Bu da ancak "Butik Okul" konseptiyle sağlanabilir.

Bu açıdan bakıldığında akademik başarı hedefi olan her öğrencinin tercih edeceği okulda araması gereken en temel iki özellikten biri "Akademik Okul" ve "Butik Okul" özellikleri olmalıdır. Eğitimin temelinde akademik başarıyla birlikte yaşam becerileri ve özgüvenleri yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz, "Akademik Butik Okul" Konseptiyle eğitim - öğretim faaliyetlerini 2016 yılından bu yana yerine gerçekleştirmektedir.

BU ÇAĞIN ÇOCUKLARINA, BU ÇAĞA UYGUN EĞİTİM TASARIMLARI GELİŞTİRİYORUZ : EĞİTİM 4.0 ALT YAPISI

EGITIM-40.png

Değerli Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz,

Hiç şüphesiz ki eğitim en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Nasıl ki suyun ve yemeğin olmadığı bir yaşam düşünemiyorsak eğitimin olmadığı bir yaşam da düşünülemez. Bu nedenle almış olduğumuz eğitimin niteliğine ve içeriklerine de dikkat etmemiz gerekiyor. Eski eğitim yöntemleriyle Z kuşağı olarak adlandırdığımız çocuklarımızı eğitmek tek kelimeyle "çağ dışı" kalmak anlamına gelmektedir. Çünkü, içinde bulunduğumuz dünya artık dijitalleşme dönemidir.

Bu dönem; doğruların dahi sorgulandığı, yeni doğruların arandığı, yeni sorunlara yepyeni çözümlerin arandığı bir dönemdir. Bu nedenle, çocuklarımızın alacakları eğitim de ezberden uzak, özgürce ve bilimsel tabanlı düşünebilmelerini sağlayabilecek, bilişim teknolojilerini etkili bir biçimde amacına uygun olarak kullanabilmeleri doğrultusunda eğitimler verebilecek niteliklere sahip olmalıdır. İşte tam da bu noktada 4. nesil eğitim modeli dediğimiz sistemin uygulanması 21. yy.'da vazgeçilmez bir eğitim modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Okulumuz Akademik Butik Okul Konseptini temel alan ve Eğitim 4.0 uygulamalarını harmanlayarak bugünün çocuklarına bambaşka bir eğitim deneyiminin mümkün olduğunu göstermekle kalmayıp, onlara bunu okulumuzda aldıkları eğitimin her anında hissetmelerini sağlıyoruz.

EKOLOJİ EĞİTİM PROGRAMI (EEP)

BRANDA-J.jpg

Değerli Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz,

Doğanın ve iklimlerin dengesi tüm canlılar için olduğu gibi bizler için de hayati öneme sahiptir. Doğadaki canlıları korumak; çevre, hava, ses ve ışık kirliliğinin önüne geçmek, geri dönüşüm becerileri kazanmak, karbon salınımını azaltmak gibi konular içinde bulunduğumuz yüzyılda bizler için her zaman olduğundan çok daha hayati bir öneme sahiptir.

Bu anlayış içinde öğrencilerimizin yaşadığımız dünyanın ve iklimin önemi konusunda bilinçlenmeleri için ders programlarımızda "Çevre ve İklim Değişikliği" dersine yer verdik.

Ekoloji Eğitim Programımız (EEP) çerçevesinde :

1. Çevre ve İklim Değişikliği dersi veriyoruz.

2. Ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapıyoruz.

3. Doğada uygulamalı eğitimler veriyoruz.

4. Bu konuda önemli merkezleri ziyaret ediyoruz.

5. Erasmus K12 ve Erasmus K12+ projeleri yürütüyoruz.

6. Ağaçlandırma çalışmalarına katılıyoruz.

7. Doğal yaşam konusunda seminerler düzenliyoruz.

8. Konusunda uzman kişilerle söyleşiler düzenliyoruz.

9. Konuyla ilgili kitaplar okuyor, dergiler takip ediyoruz.

10. Enerji yönetimi, yenilenebilir enerji kullanımı eğitimlerimiz ile de öğrencilerimizin iklim değişikliğine karşı alabileceği diğer önlemleri de hayata geçiriyoruz.

MEB-LOGO.jpg